Hírek

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014. évben a "Gizella díjat" a "Hangvilla tervező kollektívája" részére ítélte oda.

Meghívó letöltése

Szakmai látogatás a Veszprém Arénánál

Az épületgépészeti szakcsoport okt. 2-án szakmai látogatást szervezett az Aréna gépészeti rendszereinek megtekintésére. Az este folyamán Dr. Palócz Miklós ünnepélyes keretek között adta át a Macskásy Árpád Díjat Tuczai Attilának.

Bővebben...:

A Veszprém ARÉNA Sport-és Rendezvénycsarnok klimatizálása

-

A Veszprém ARÉNÁT 2008. július végén 3 napos ingyenes rendezvénysorozat alkalmával vette birtokába a nézõközönség. A telt házas rendezvények alkalmat adtak arra, hogy teszteljük a klímaberendezések mûködését.

Bővebben...:

Veszprém Aréna - ÁRKÁD építészeti magazin

Bővebben...:

Veszprém Aréna Materia

Arena a Veszprém

A luglio di quest’anno è stato inaugurato il Veszprém Aréna Sport-és Rendezvénycsarnok,
il terzo centro polivalente piú grande dell’Ungheria. Tra l’altro la città di Veszprém ospita la squadra di pallamano MKB Veszprém, un club sportivo conosciuto a livello internazionale, costretto fino a poco tempo fa ad utilizzare per gli allenamenti uno spazio non conforme ai regolamenti internazionali. Il comitato precedente della cittá – dopo aver esaminato dei centri simili appartenenti a diverse squadre – ha deciso di realizzare un centro polifunzionale analogo a quello che é stato realizzato qualche anno fa a Celje in Slovenia.

 

Bővebben...:

Az ÉV Épületgépész tervezője: TUCZAI ATTILA

Az épületgépész tervezők számára meghirdetett országos tervpályázaton 2013-ban Tuczai Attila a Pannonterv-Veszprém Kft ügyvezetője, a Hangvilla – Koncertterem klimatizálás terveivel harmadik helyezést ért el.

A pályaművet a „Magyar Épületgépészek Napján” a BME Előadótermében ismertette Tuczai Attila a pályázati Bíráló Bizottság és meghívott vendégek előtt.

Az oklevelet Dr. Chappon Miklós az MMK Épületgépész Tagozat elnöke adta át ünnepélyes keretek között.

Kijavították és megerősítették a rendezvénycsarnok tetőszerkezetét

A Városi Rendezvénycsarnok egy évvel ezelőtt meghibásodott. A kijavított és megerősített tetőszerkezet műszaki átadására február 15-én került sor.

A kivitelezési munkálatokat a gyomaendrődi Gyefa Kft. végezte. – Kihívás volt ez a feladat – mondja Balogh Károly, a Kft. ügyvezetője. – 34 méter fesztávolságú csarnokon ilyen javítási munkát még nem végeztünk. Nemcsak a meghibásodott fa elemet javítottuk ki, de a többit is csavarral erősítettük meg, illetve kiépítettük az acélvonórúd szerkezetet is. A munkálatokat január 2-án kezdtük el és a megadott 70 napos határidő előtt, a mai napon be is fejeztük. Mint minden épületszerkezetre, erre is 10 éves garanciát vállaltunk.

Bővebben...:

Alaptartalom

Céginformáció

A PANNONTERV-VESZPRÉM KFT a régió egyik legjelentősebb műszaki tervező vállalkozásaként tevékenykedik a VESZPRÉMTERV KFT jogutódjaként több mint 40 éve. A cég tevékenysége kiterjed a műszaki tervezés minden területére.

A PANNONTERV-VESZPRÉM tevékenységi körébe tartozik a komplex épülettervezés: magas- és mélyépítési tervezés, középületek, lakóépületek, ipari létesítmények tervezése, beépítési, településrendezési tervek készítése. Munkatársaink felkészültek és többségük vezető tervezői jogosítvánnyal rendelkezik speciális szakági tervezési feladatokra az építészet, a szerkezettervezés, az épületgépészet, klímatechnika, villamos-berendezések, gázellátás, távhőellátás, villamosenergia-ellátás, vízellátás, szennyvíz és csapadékvíz elvezetés, út, forgalomtechnika, tereprendezés, környezetrendezés területén.

A PANNONTERV-VESZPRÉM működési területe az ország egész területére kiterjed.

A PANNONTERV-VESZPRÉM és elődei (Veszprémi Tervező Vállalat, Győri Tervező Vállalat) Veszprém megyében és megyén kívül (Budapesten, Tatabányán, Győrben, Sárbogárdon, Sopronban, Tatabányán, Nagykanizsán stb.) köz- és lakóépületeket, iskolákat, jelentős ipari épületeket tervezett az elmúlt években. Részt vettünk komplex egészségügyi programok, kórház-rekonstrukciók megvalósításában, pályázatok műszaki tanulmányterveinek elkészítésében.

A cég szakmai struktúrájában minden műszaki szakág képviselteti magát vezető tervezőkkel és megfelelő számú feldolgozó személyzettel.
A cég műszaki állományában 18 fő műszaki munkakörű, ezen belül 12 mérnök szakági tervező dolgozik. A mérnökök túlnyomó része két diplomával, szakmérnöki oklevéllel rendelkezik.
A KFT jól működő munkakapcsolatot épített ki tervezési környezetében, az önkormányzatok, a polgármesteri hivatalok, a PANNON EGYETEM, a gazdálkodó szervezetek, a szakhatóságok és a közmű-üzemeltetők képviselőivel.

A tervdokumentációk számítógépes feldolgozással készülnek, a vonatkozó műszaki előírásoknak és megbízó kívánságának megfelelően. A cégnek közteher tartozása vagy likviditási problémája eddigi működése során nem volt, alvállalkozói tartozása nincsen.

A cég teljesítményelvű önelszámoló rendszere, ISO 9001. minőségbiztosítási rendszere biztosítja a hatékony és minőségileg is ellenőrzött teljesítést a megbízók számára.

A PANNONTERV-VESZPRÉM KFT teljes tervezői tevékenységére felelősségbiztosítással rendelkezik.

Irodák

ÜGYVEZETŐ
   
Halász István
   
ÉPÍTÉSZ IRODA
alt
Halász István Gózon Imre Boros Zsombor
STATIKUSOK ( társult vállalkozóként )
Szabó Imre Imre Frigyes Rezgő Erik
GÉPÉSZ IRODA
   
Tuczai Attila    
ELEKTROMOS IRODA
   
D. Bárány Attila    
ÚT-ZÖLDTERÜLET TERVEZŐ IRODA
   
Jankó Tamásné    
VÍZKÖZMŰ TERVEZŐ IRODA
 
Tölgyesi Ákos Szabó Lászlóné Horváth Valéria  
TITKÁRSÁG
 
Gregor Klára Viczena Tamás
 

Tatabánya, OBI áruház

Építész:

Társtervezők:

 • Zalavári István statikus vezető tervező
 • Vágvölgyi Attila gépész tervező
 • Földes Zoltán elektromos tervezők
 • Szabóné Csernai Éva közlekedéstervező

Egyedi OBI áruház tervezése Tatabányán, a Győri úton.

(2004)

Szakmai Önéletrajz

Név: 

Tuczai Attila

Születési év, hely: 

1946. 01.26. Szombathely

Végzettség, tudományos fokozatok, szakmai kitüntetések, nyelvismeret:

 • BME Gépészmérnök
 • BME Klíma szakmérnök
 • 1988. ÉTE Érdemérem
 • 2007-ben Macskásy Díj
 • 2013-ban Év Épületgépész Tervezője III. Díj
 • 2014-ben GIZELLA Díj
 • német nyelvismeret

Szakterület:

 • G - Épületgépészeti tervezés, vezető tervező jogosultsággal.
 • (SZÉS 3 és SZES 4 szakértések)

Jelenlegi munkahely, beosztás:

 • Pannonterv-Veszprém Kft ügyvezető, Gépész Iroda vezető

A szakmai tevékenység rövid bemutatása:

A Veszprémi Tervező Vállalatnál kezdtem munkámat, ahol először tervező, majd gépész szakosztályvezető, végül gépész osztályvezető lettem.

1979-ben kitüntetéses oklevelet szereztem a BME Klímatechnikai Szakmérnöki Szakán.

1990 és 1994 között nyaranta több hónapot dolgoztam Németországban, Ulmban és Stuttgartban – a SULZER cégnél. Jelenleg a Veszprémi Tervező vállalat jogutódjánál, a Pannonterv Kft-nél dolgozom vezet tervező, és ügyvezetői beosztásban.

A több mint 44 éves tervezői tevékenységem alatt az épületgépészet szinte minden területén igyekeztem szakmailag igényes tervezői munkát végezni.

Nevemhez kötődik a Hotel Füred, a Herendi Porcelánium, a herendi gyár festészeteinek teljes gépészeti tervezése, a SOTE I.sz. klinika, az ajkai, a ceglédi, a pápai, a szikszói, a veszprémi, a mosonmagyaróvári, a szombathelyi, a budapesti Pozitron Centrum, a kiskunhalasi kórházak felújításának klímatervezése.

Fontos tervezési munkák az önálló kazánházi és távfűtési rekonstrukciók, melyeket Veszprémben és Ajkán készítettem. Így a Veszprém Cserhát lakótelepi, a Stadion utcai, Kistó utcai, teljesen automatizált távfelügyelettel működő) kazántelepek. Az előszigetelt távvezetékkel készítetem el a Haszkovó utcai fűtőmű I-II-III. gerinc teljes felújításának terveit, valamint az AJKAI Távhőellátás III. gerinc, és az erőművi lakótelep távhőellátásának terveit.

2006-ban egy 6 milliárdos létesítmény, a Tatabánya VÉTES CENTER Szórakoztató és Bevásárlóközpont, gépészeti terveit,

2007-ben a Veszprém ARÉNA Sport és Rendezvénycsarnok (4 milliárdos létesítmény) klímaterveit készítettem el.

A Veszprém Megyei Kamarának alapításától tagja vagyok, épületgépész szakcsoport elnökének 2006. év végén választottak. A Megyei Kamara Döntés Előkészítő Testület vezetőjeként az épületgépész tervezők tervezői jogosultságának elbírálását irányítom.

2009. évben megkaptam a Vezető tervezői címet, ami feljogosított mások által készített tervek ellenőrzésére.

2011-ben a Veszprém Csolnoky Ferenc Kórház részére a Sürgősségi Betegellátó részleg, gépész terveit, 2012-ben a központi MŰTŐBLOKK  átalakítás klíma terveit készítettem el. A munkák építőmesteri része 3 milliárd feletti értéket képvisel. (Abszorpciós hűtővel, gázmotorral)

A Pannon Egyetem „I” épület Kutató Központ C,D,J épületek TUDÁSKÖZOPNT terveit 2012-ben készítettük el, melynek teljes gépészeti és klíma rendszere jelenleg van kivitelezés alatt és több mint 2,8 milliárd Ft értéket képviselnek.

A kórház tervezési munkákban kellő gyakorlatot szereztem. (Több mint 10 kórházi rekonstrukció tervezésében vettem részt) A 2013-as évben a Veszprém Onkológiai Centrum kiviteli terveit készítettem el.

A 2013. november közepére készült el a város egy meghatározó épületegyüttese a Hangvilla mely egy 450 fős koncerttermet, 120 fős kamaratermet, 100 fős konferenciatermet, 500 fős éttermet, 120 fős kávézót, 500 fős diszkót, 2 szintes mélygarázst foglal magába. Az épület teljesen klimatizált. (Országos tervpályázaton III. díjat kaptam az épület klíma terveiért és GIZELLA Díjat kaptam a Veszprém Város Önkormányzatától a gépészeti tervekért.)

Jelentősek az ipari üzemek részére készített tervezési munkáim. Gyártócsarnokok, magas raktárak teljes épületgépészet és klímák felújításának a tervezése. Kiemelkednek közülük a CONTINENTAL veszprémi és budapesti gyáregységeiben, a Pepperl+Fuchs veszprémi üzemében végzett tervezések, melyek több milliárdos beruházási értéket képviselnek.

Veszprém, 2014.07.07.

 

Tuczai Attila

GT-Tell/19-0048
okl.épületgépész mérnök
okl.klímatechnikai szakmérnök

Alkategóriák

 • Munkatársaink
  • Halász István

   Elérhetőségek:

   telefon:
   88-428-477
   88-783-606

   fax:
   88-426-881

   e-mail:
   pannterv.hali@chello.hu

    


    

   IRODAVEZETÕ

   VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles építészmérnök
   • Műemlékvédelem szakmérnök

   TERVEZŐI JOGOSULTSÁG:

   • Építész vezető tervező ( É-1 19-0002 )
   • Településrendező vezető tervező ( TT 19-0002/08 )

   KÉPZETTSÉG:

   • 1973-1978 Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Kar
   • 1982-1983 BME- ELTE mûemlékvédelem szakmérnök

   SZAKMAI GYAKORLAT:

   • 1978- Veszprémi Tervezõ Vállalat, PANNONTERV- VESZPRÉM KFT építész vezetõ tervezõ
   • 1995- a PANNONTERV- VESZPRÉM KFT Építész Irodájának vezetõje
   • 1990-1993. TAPOLCA város fõépítésze
   • 1996-2004. A Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarájának alelnöke

   REFERENCIÁK

  • Jankó Tamásné

   Elérhetõségek:

   telefon:


   mobil:

   06-30-293-6662

   fax:
   88-426-881

   e-mail:
   panntervut@upcmail.hu

    


    

   IRODAVEZETŐ

   VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles közlekedésépítõ mérnök
   • Vezetõ közlekedés tervezõ
   • Városi forgalmi szakmérnök

   Tervezõi jogosítvány:

   • TRk-T 19-0062/2011
   • KÉ-T 19-0062/2011

   REFERENCIÁK

  • Tuczai Attila

   Elérhetőségek:

   telefon:
   06-88-442-023

   mobil:
   06-30-2989-318

   fax:
   06-88-426-881

   e-mail:
   tuczai.pannterv@chello.hu

    


    

   IRODAVEZETŐ

   VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles épületgépész mérnök
   • Klímatechnikai szakmérnök

   Tervezési jogosultság:

   • TE-T 19-0048/2014 - Tell-Épületgépész-mérnöki Tervező Tervellenőrzésre kiterjesztéssel, Vezető Tervező
   • ÉF-SZ 19-0048/2016 - Épületfizikai (hő, hang, rezgés elleni védelem) Szakértő
   • G-SZ 19-0048/2015 - Épületgépész-mérnöki Szakértő
   • G-T 19-0048/2015 - Épületgépész mérnöki Tervező
   • GO-T 19-0048 - Gáz és olajmérnöki Tervező

   REFERENCIÁK

  • Gózon Imre

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-443-214

   fax:
   06-88-426-881

   e-mail: pannterv@chello.hu

    


     

   VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles építészmérnök ( É-1 19-0095/04 )
   • Építész vezető tervező
  • Boros Zsombor

    

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-568-290

   fax:
   06-88-568-291

   e-mail:
   boros.zsombor@chello.hu

    


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles építészmérnök ( É 19-0332/2008 )
   • Építész tervezõ

   REFERENCIÁK

  • Varga Balázs

   Elérhetőségek:
   telefon:
   -
   e-mail:
   vargabalazs8@gmail.com

    


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles építészmérnök

   BEOSZTÁS:

   • Építész munkatárs

   REFERENCIÁK

  • Wéber János

   Elérhetõségek:

   telefon:

   fax:

   e-mail:
   pannterv@chello.hu

    

    

    


    REFERENCIÁK

  • Szabó Imre

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-442-025

   fax:
   06-88-426-881

   e-mail:
   statikusok@chello.hu

    


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles építõmérnök ( T-1/19-0059 )
   • Tartószerkezet vezetõ tervező ( SZÉS-1/19-0059, SZÉS-2/19-0059, SZÉS-4/19-0059, SZÉS-6/19-0059 )
    
  • Imre Frigyes

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-442-025

   fax:
   06-88-426-881

   e-mail:
   statikusok@chello.hu

    


    

    VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles építõmérnök ( T-T/19-0052/2010 )
   • Tartószerkezet vezetõ tervezõ ( T-SZ 19-0052/2010 )
  • Rezgő Erik

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-442-025

   fax:
   06-88-426-881

   e-mail:
   statikusok@chello.hu

    


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles építõmérnök
   • Tartószerkezet vezetõ tervezõ ( T-T 19-0767 )
    
  • Kempelen Eszter

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-442-023

   mobil:
   06-20-917-68-30

   fax:
   06-88-426-881 

   e-mail:
   bev78@freemail.hu
   kempelen.eszter@chello.hu

     


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Budapesti Műszaki Egyetem
   • Épületgépész mérnök 2006. június 
  • Sasvári Balázs

   Elérhetőségek:

   telefon:

   fax:

   e-mail:

    


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Janus Pannonius Tudományegyetem
   • Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kar
   • 1997 ÉPÜLETGÉPÉSZ MÉRNÖK

   TERVEZÉSII JOGOSULTSÁG: 

   • G-K 19-0747

    

   REFERENCIÁK

  • D. Bárány Attila

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-443-211

   fax:
   06-88-442-023

   e-mail:
   pannterv@chello.hu


    

   IRODAVEZETÕ

   VÉGZETTSÉG:

   • Villamosmérnök ( V-T/19-0188/2014 )
   • Elektromos vezetõ tervezõ ( EN-k 19-0188/2014 )
  • Varju István

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-443-211

   fax:
   06-88-442-023

   e-mail:
   pannterv@chello.hu


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Okleveles villamosmérnök ( V-T/19-0207/2014 )
   • Vezetõ elektromos tervezõ ( EN-T 19-0207/2014 )
  • Simon Ágnes

   Elérhetõségek:

   telefon:

   mobil:

   fax:
   e-mail:

    


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Mélyépítő technikus

   BEOSZTÁS:

   • AUTOCAD szerkesztő
  • Tölgyesi Ákos

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-443-212

   fax:
   06-88-442-023

   e-mail:
   pannterv@chello.hu


    

    

    

   VÉGZETTSÉG:

   • Oklveles építõmérnök
   • Vezetõ közmûtervezõ ( VZ-T 19-0213/2013 )
  • Aradi Miklós

   Elérhetõségek:

   telefon:
   06-88-443-212

   fax:
   06-88-442-023

   e-mail:
   pannterv@chello.hu


     

   VÉGZETTSÉG:

   • Közmûtervezõ
  • Szabó Lászlóné Horváth Valéria

   Elérhetõségek:

   telefon:

   mobil:

   fax:

   e-mail:


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Útépítő technikus

   BEOSZTÁS:

   • AUTOCAD szerkesztő
  • Gregor Klára

   Elérhetőségek:

   telefon:

   fax:

   e-mail:


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Gimnázium és közgazdasági szakközép

   BEOSZTÁS:

   • Titkárnő
  • Viczena Tamás

   Elérhetőségek:

   telefon:

   fax:

   e-mail:


    

   VÉGZETTSÉG:

   • Szakközépiskola

   BEOSZTÁS:

   • Gondnok
 • Referenciák

Keresés